စားဖိုမွဴး ကိုယ့္အိမ္မွာေတာ့ ကိုယ္ကစားဖိုမွဴးပဲ ။ ဟင္းခ်က္ရတာေပ်ာ္တယ္ ဟင္းျမီးရတာကိုပိုေပ်ာ္တယ္ ။ကိုယ္ခ်က္လိုက္တဲ့ ဟင္းကို ေကာင္းေကာင္း မေကာင္းေကာင္း ျမိန္ရည္ယွက္ရည္ စားေသာက္ေနတာ ျမင္ရင္ စိတ္ခ်မ္းသာတယ္ ေနာက္လည္း ဆီပူပဲေလာင္ေလာင္ ငရုတ္သီးေတြ ေထာင္းလို႔ မ်က္လံုးထဲပဲ၀င္၀င္ ကိုယ္ခ်က္တဲ့ဟင္းေလးကို သူတို႕ စားေကာင္းတယ္ဆိုရင္ ပင္ပန္းရက်ိဳးနပ္တာေပါ့ ။ဟင္းစခ်က္ဖူးတာက အေမ့ရဲ့ မီးဖုိေခ်ာင္ေလးထဲ အေမက ဟင္းခ်က္ရင္း အလုပ္ရွဳပ္သြားတာမ်ိဳးျဖစ္ရင္ မီးဖိုထဲမွာ မေနအားဘူး အဲ့ေတာ့ “ သားေရ .... မန္က်ည္းရည္ေလး ထည့္လိုက္ပါအံုး ေပါ့ေနသလားျမီးလိုက္ ေပါ့ရင္ ဆားေလး နည္းနည္းထပ္ထည့္ ငန္ေနရင္ေတာ့ ရည္ေလးထည့္လိုက္အံုး ဆူျပီဆိုခ်လိုက္ေတာ့ ” အဲ့လိုမ်ိဳး ကိုယ့္ကို အေမက ကြန္ထရိုးလုပ္ခဲ့တာေပါ့ ။
တစ္ခါခါ ဟင္းက ျမီးရင္းနဲ႔ အရွိန္လြန္သြားေတာ့ ဟင္းအိုးတစ္၀က္ေလာက္ပဲ က်န္ေတာ့တာမ်ိဳးလည္း ရွိတယ္ ။ စားးဖိုးမွဴးက စိတ္လည္းေကာက္တတ္တယ္ဗ် း) တစ္ခုခုမေက်နပ္တာမ်ားရွိလို႕ကေတာ့ ကိုယ့္ရဲ့ စိတ္ထြက္ေပါက္ နယ္ေျမက မီးဖိုးခန္းေလးပါ အိုးခြက္ ပန္ကန္ေတြက အိုင္စီတီး၀ိုင္းလို သံစံုျမည္ညသြားေစရမယ္ ။ တစ္ခါခါ ဟင္းေမႊတဲ့ ဇြန္းေလးတင္တဲ့ ပန္းကန္ျပားေသးေသးေလးေတြ ေအာက္ကခံထားတတ္တယ္ စဥ္းစား စဥး္စားရင္ မေက်နပ္တာမ်ားရွိလို႕ကေတာ့ ဇြန္းကိုေဆာင့္ခ်လိုက္တာ ပန္းကန္ေလးက ကြဲေကာ း) အဲ့တာက အက်င့္လိုျဖစ္ေနျပီး တစ္ခုခု စိတ္ဆိုးရင္ ကြဲသံရွသံေလးေတြၾကားရ လုပ္လုိက္ရမွ လူက စိတ္ေျပတာမ်ိဳး ။စာဖိုးမွဴးခ်က္တဲ့ဟင္းကို ငန္တယ္လို႕မေျပာလိုက္ပါနဲ႔ ေရထပ္ထည့္မယ္ မစဥ္းစားနဲ႔ ဆားတစ္ဆုပ္လိုက္ ထပ္ထည့္လိုက္တယ္ စားရခ်င္ရ မရခ်င္ေန ။ ဟင္းက ေပါ့လိုက္တာဆို ေနာက္ေန႕ ဆားလံုး၀ မထည့္ပဲ ခ်က္လိုက္တယ္ သူတို႔ေမးရင္ “ ငန္လို႔ဆို” အဲ့လိုမ်ိဳး ပိသာေလးနဲ႔ ေဘးကိုပစ္ထည့္ေပးလိုက္ေကာ ။
စားဖိုမွဴးရဲ့ ဒဏ္ကို အမ်ားဆံုးခံရတာက ေယာက္ဖ နဲ႔ တူႏွစ္ေယာက္ အစ္မက ေစ်းဆိုင္နဲ႔ဆိုေတာ့ မအားပါဘူး အဲ့ေတာ့ ကိုယ္ပဲခ်က္ရတာ ဂ်ီးမ်ားတဲ့ ေယာက္ဖက ကိုယ္ခ်က္တဲ့ေန႔ဆိုရင္ေတာ့ ဘာမွမေျပာပဲ တိတ္တိတ္ေလးစားတတ္ပါတယ္ ။တူေတြကေတာ့ ဂ်ီးထူရင္ “ မင္းတို႕ ဒီအရြယ္ထိေရာက္ေအာင္ ငါခ်က္ေကြ်းလာတာ ဂ်ီးထူမေနနဲ႔ ေယာင္းမစာမိသြားမယ္ ေကာင္းေကာင္း မေကာင္းေကာင္း ကုန္ေအာင္စားသြား ေနာက္ေန႕မငတ္ခ်င္ရင္ ” အဲ့လိုနိုင္စားတာပါ ၾကက္သြန္လွီးတာ ထူလိုက္တာလို႔ေျပာရင္ အရြဲ႕တိုက္တာ ေနာက္ေန႕ ၾကက္သြန္တစ္လံုးကို ေလးစိတ္ပဲစိတ္ပါတယ္ ။သူတို႕ကိုသာ အဲ့လိုနိုင္စားေပမယ့္ ကိုယ္ကေတာ့ မေကာင္းရင္လံုး၀မစားပါ သူတို႕အတြက္ သက္သက္ခ်က္ေပးျပီးရင္ ကိုယ့္ပါသာၾကိဳက္တာေလး လုပ္စား ျပီးရင္ ဖြတ္ထားတတ္တယ္ တူအငယ္ေကာင္က မ်က္လံုးက လွ်င္သလားမေမးနဲ႕ ထမင္းစားခါနီးက် ဦးသားေလးဖြတ္ထားတဲ့ဟင္းမွ စားမယ္လို႕ အက်င့္ဆိုးတတ္ပါတယ္ ။ မရွိပါဘူး ဘာဟင္းတုန္းဆိုရင္ ကိုယ္ဖြတ္ထားတဲ့ေနရာကို လက္ညွိဳးထိုးလို႕ ဟိုဟင္း ဟိုဟင္း ဆိုျပီး သိက္ခါခ်ပါေလေကာ အစ္မက နည္းနည္းေကြ်းလိုက္လို႕ အမိန္႕ခ်လိုက္ရင္ေတာ့ “ နည္းနည္းေလးရွိပါတယ္ဆို ” ပါးစပ္က ပြစိ ပြစိ ျပီးရင္ ေပးတာက နည္းနည္းေလး း) ။
ဟင္းခ်က္ရတာ အမွန္ေတာ့ပင္ပန္းပါတယ္ မီးရွိန္ထိတယ္ အခန္႕မသင့္လို႔ ငါးေၾကာ္ေနရင္းဆီပူစင္ရင္ အနာရတယ္ ။ ငရုပ္သီးေထာင္းေနရင္း မ်က္လံုးထဲ၀င္လို႕ ခံစားရတာလည္းရွိတာပဲ တစ္ခုခုလွီးတာ အာရံုမစိုက္မိရင္လည္း ဓားကထိျပန္ေကာ ဟင္းမခ်က္ျဖစ္တာေတာင္ ေတာ္ေတာ္ၾကာျပီး သူမ်ားခ်က္ေကြ်းတာပဲစားေနတာ ။ ကိုယ္လည္းခ်က္ခဲ့ဖူးေတာ့ သူမ်ားခ်က္ထားတာကုိ မေကာင္းဘူးလို႕မေျပာရက္ပါဘူး ေကာင္းေကာင္း မေကာင္းေကာင္း စားေကာင္းတယ္ပဲေျပာလိုက္တယ္ အဲ့ေတာ့ ကိုယ့္အတြက္ဟင္းက ပိုရတာေပါ့ း) ခုရက္ပိုင္း ရာသီက ပူလာလို႕လားမသိ အရည္ေသာက္ဟင္းေလးေတြေတာ္ေတာ္စားခ်င္ေနတယ္ ခ်ဥ္ေပါဟင္းခ်ိဳေလးပဲျဖစ္ျဖစ္ ကန္းပြန္းရြက္ေလး ဆီသတ္လို႕ ငါးေျခာက္ေလးစင္းေၾကာ္ ျပီးေတာ့ ငရုပ္သီးပြေလးေတြ လွီးထည့္ျပီး ခ်က္ထားတာေလးစားခ်င္ေနတာၾကာေပါ့ ။ဒီတစ္ပါတ္ ပိတ္ရက္ေတာ့ အပ်င္းထူေနတဲ့ စားဖိုမွဴးလည္း ကိုယ့္အူ ကုိယ္ေစး ဖို႕ စားခ်င္တာေလး ခ်က္စားအံုးမယ္ ။
သူငယ္ခ်င္းတို႕လည္း ကိုယ့္စားလိုက္ရတဲ့ဟင္းတစ္ခြက္အတြက္ ခ်က္ေပးတဲ့သူကို “စားေကာင္းလိုက္တာ” ဆိုတဲ့ ေက်းဇူးတင္စကားေလးေျပာဖို႕မေမ့ပါနဲ႔လို႔ ဟင္းတစ္ခြက္ဟာ ဟင္းတစ္ခြက္ဆိုတဲ့အရာထပ္ ခ်က္သူရဲ့ ေစတနာေတြ အမ်ားၾကီးပါတတ္ပါတယ္ ။
တစ္ခါခါ ဟင္းက ျမီးရင္းနဲ႔ အရွိန္လြန္သြားေတာ့ ဟင္းအိုးတစ္၀က္ေလာက္ပဲ က်န္ေတာ့တာမ်ိဳးလည္း ရွိတယ္ ။ စားးဖိုးမွဴးက စိတ္လည္းေကာက္တတ္တယ္ဗ် း) တစ္ခုခုမေက်နပ္တာမ်ားရွိလို႕ကေတာ့ ကိုယ့္ရဲ့ စိတ္ထြက္ေပါက္ နယ္ေျမက မီးဖိုးခန္းေလးပါ အိုးခြက္ ပန္ကန္ေတြက အိုင္စီတီး၀ိုင္းလို သံစံုျမည္ညသြားေစရမယ္ ။ တစ္ခါခါ ဟင္းေမႊတဲ့ ဇြန္းေလးတင္တဲ့ ပန္းကန္ျပားေသးေသးေလးေတြ ေအာက္ကခံထားတတ္တယ္ စဥ္းစား စဥး္စားရင္ မေက်နပ္တာမ်ားရွိလို႕ကေတာ့ ဇြန္းကိုေဆာင့္ခ်လိုက္တာ ပန္းကန္ေလးက ကြဲေကာ း) အဲ့တာက အက်င့္လိုျဖစ္ေနျပီး တစ္ခုခု စိတ္ဆိုးရင္ ကြဲသံရွသံေလးေတြၾကားရ လုပ္လုိက္ရမွ လူက စိတ္ေျပတာမ်ိဳး ။စာဖိုးမွဴးခ်က္တဲ့ဟင္းကို ငန္တယ္လို႕မေျပာလိုက္ပါနဲ႔ ေရထပ္ထည့္မယ္ မစဥ္းစားနဲ႔ ဆားတစ္ဆုပ္လိုက္ ထပ္ထည့္လိုက္တယ္ စားရခ်င္ရ မရခ်င္ေန ။ ဟင္းက ေပါ့လိုက္တာဆို ေနာက္ေန႕ ဆားလံုး၀ မထည့္ပဲ ခ်က္လိုက္တယ္ သူတို႔ေမးရင္ “ ငန္လို႔ဆို” အဲ့လိုမ်ိဳး ပိသာေလးနဲ႔ ေဘးကိုပစ္ထည့္ေပးလိုက္ေကာ ။
စားဖိုမွဴးရဲ့ ဒဏ္ကို အမ်ားဆံုးခံရတာက ေယာက္ဖ နဲ႔ တူႏွစ္ေယာက္ အစ္မက ေစ်းဆိုင္နဲ႔ဆိုေတာ့ မအားပါဘူး အဲ့ေတာ့ ကိုယ္ပဲခ်က္ရတာ ဂ်ီးမ်ားတဲ့ ေယာက္ဖက ကိုယ္ခ်က္တဲ့ေန႔ဆိုရင္ေတာ့ ဘာမွမေျပာပဲ တိတ္တိတ္ေလးစားတတ္ပါတယ္ ။တူေတြကေတာ့ ဂ်ီးထူရင္ “ မင္းတို႕ ဒီအရြယ္ထိေရာက္ေအာင္ ငါခ်က္ေကြ်းလာတာ ဂ်ီးထူမေနနဲ႔ ေယာင္းမစာမိသြားမယ္ ေကာင္းေကာင္း မေကာင္းေကာင္း ကုန္ေအာင္စားသြား ေနာက္ေန႕မငတ္ခ်င္ရင္ ” အဲ့လိုနိုင္စားတာပါ ၾကက္သြန္လွီးတာ ထူလိုက္တာလို႔ေျပာရင္ အရြဲ႕တိုက္တာ ေနာက္ေန႕ ၾကက္သြန္တစ္လံုးကို ေလးစိတ္ပဲစိတ္ပါတယ္ ။သူတို႕ကိုသာ အဲ့လိုနိုင္စားေပမယ့္ ကိုယ္ကေတာ့ မေကာင္းရင္လံုး၀မစားပါ သူတို႕အတြက္ သက္သက္ခ်က္ေပးျပီးရင္ ကိုယ့္ပါသာၾကိဳက္တာေလး လုပ္စား ျပီးရင္ ဖြတ္ထားတတ္တယ္ တူအငယ္ေကာင္က မ်က္လံုးက လွ်င္သလားမေမးနဲ႕ ထမင္းစားခါနီးက် ဦးသားေလးဖြတ္ထားတဲ့ဟင္းမွ စားမယ္လို႕ အက်င့္ဆိုးတတ္ပါတယ္ ။ မရွိပါဘူး ဘာဟင္းတုန္းဆိုရင္ ကိုယ္ဖြတ္ထားတဲ့ေနရာကို လက္ညွိဳးထိုးလို႕ ဟိုဟင္း ဟိုဟင္း ဆိုျပီး သိက္ခါခ်ပါေလေကာ အစ္မက နည္းနည္းေကြ်းလိုက္လို႕ အမိန္႕ခ်လိုက္ရင္ေတာ့ “ နည္းနည္းေလးရွိပါတယ္ဆို ” ပါးစပ္က ပြစိ ပြစိ ျပီးရင္ ေပးတာက နည္းနည္းေလး း) ။
ဟင္းခ်က္ရတာ အမွန္ေတာ့ပင္ပန္းပါတယ္ မီးရွိန္ထိတယ္ အခန္႕မသင့္လို႔ ငါးေၾကာ္ေနရင္းဆီပူစင္ရင္ အနာရတယ္ ။ ငရုပ္သီးေထာင္းေနရင္း မ်က္လံုးထဲ၀င္လို႕ ခံစားရတာလည္းရွိတာပဲ တစ္ခုခုလွီးတာ အာရံုမစိုက္မိရင္လည္း ဓားကထိျပန္ေကာ ဟင္းမခ်က္ျဖစ္တာေတာင္ ေတာ္ေတာ္ၾကာျပီး သူမ်ားခ်က္ေကြ်းတာပဲစားေနတာ ။ ကိုယ္လည္းခ်က္ခဲ့ဖူးေတာ့ သူမ်ားခ်က္ထားတာကုိ မေကာင္းဘူးလို႕မေျပာရက္ပါဘူး ေကာင္းေကာင္း မေကာင္းေကာင္း စားေကာင္းတယ္ပဲေျပာလိုက္တယ္ အဲ့ေတာ့ ကိုယ့္အတြက္ဟင္းက ပိုရတာေပါ့ း) ခုရက္ပိုင္း ရာသီက ပူလာလို႕လားမသိ အရည္ေသာက္ဟင္းေလးေတြေတာ္ေတာ္စားခ်င္ေနတယ္ ခ်ဥ္ေပါဟင္းခ်ိဳေလးပဲျဖစ္ျဖစ္ ကန္းပြန္းရြက္ေလး ဆီသတ္လို႕ ငါးေျခာက္ေလးစင္းေၾကာ္ ျပီးေတာ့ ငရုပ္သီးပြေလးေတြ လွီးထည့္ျပီး ခ်က္ထားတာေလးစားခ်င္ေနတာၾကာေပါ့ ။ဒီတစ္ပါတ္ ပိတ္ရက္ေတာ့ အပ်င္းထူေနတဲ့ စားဖိုမွဴးလည္း ကိုယ့္အူ ကုိယ္ေစး ဖို႕ စားခ်င္တာေလး ခ်က္စားအံုးမယ္ ။
သူငယ္ခ်င္းတို႕လည္း ကိုယ့္စားလိုက္ရတဲ့ဟင္းတစ္ခြက္အတြက္ ခ်က္ေပးတဲ့သူကို “စားေကာင္းလိုက္တာ” ဆိုတဲ့ ေက်းဇူးတင္စကားေလးေျပာဖို႕မေမ့ပါနဲ႔လို႔ ဟင္းတစ္ခြက္ဟာ ဟင္းတစ္ခြက္ဆိုတဲ့အရာထပ္ ခ်က္သူရဲ့ ေစတနာေတြ အမ်ားၾကီးပါတတ္ပါတယ္ ။
17 comments:
ပါဘူး...ဟင္းခ်က္ဝါသနာေတာ့...သူမ်ားခ်က္ျပီးသားကိုပဲ
အသင့္စားတတ္တယ္...:)။ေမာင္မ်ိုးခ်က္တာေလး စား
ခ်င္ေသး.....မေကာင္းလည္း ေကာင္းတယ္ေျပာေပးမယ္ ေနာ္....:)))
What a clever Mg Myo.U r so patient to cook n share what u cooked.I really like last paragraph.I tried to comment in Burmese but can't finish even a sentence n give up finally.Have a Happy THINGYAN:)
Gyidaw
ဟုတ္တာေပါ့ေနာ္ ဟင္းခ်က္မေကာင္းေတာင္ အေကာင္းၿဖစ္ေစမယ့္ ေစတနာေတြနဲ႕ ခ်က္တဲ႕ ဟင္းပဲ ၿဖစ္ေနမွာပါ..ေက်းဇူးပါ ကိုမ်ိဳးေရ...
က်ေနာ္ ငယ္ငယ္က ဟင္းနဲ႔ပတ္သက္ရင္ နဲနဲ ဂ်ီးမ်ားတယ္၊ အခုေတာ့ အကုန္ႀကိဳက္၊ အကုန္စားပဲ..၊ စားတဲ့ ဟင္းတိုင္းရဲ႕ ေနာက္ကြယ္က ခ်က္သူကို အသိအမွတ္ ျပဳဖို႔ အေရးႀကီးတာေပါ့၊ ညီေျပာတာ မွန္ပါတယ္...။
ဟုတ္တယ္ေမာင္မ်ိဳးေရ... ဟင္းခ်က္ရတာ ကရိကထ အမ်ားသား..ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ေလ ေရြးခ်ယ္ခြင့္ရွိရင္ သူမ်ားခ်က္ထားတာကို စိတ္ထဲမွာ မေကာင္းဘူးထင္ရင္ မဆာေသးဘူးလို ့ျငင္းတယ္...မျဖစ္မေနစားရရင္လည္း မေကာင္းဘူးလို့ ဘယ္ေတာ့မွ မေျပာဘူး..ရွာၾကံျပီးခ်ီးက်ဴးလိုက္တာပဲ..ဒါ့ထက္ ဒီစာဖိုမွဴးေလး အရင္တုန္းက အေတာ္ဆိုးပါပဲလား....:P
ဆိုးလိုက္တဲ့ စားဖိုမွဴးပါလား ၾကံဳဖူးေပါင္ ဂုဏ္ထူးေဆာင္ပဲ။
ဒီစားဖိုမွဴးခ်က္တဲ့ဟင္းေတာ့ မစားေတာ့ပါဘူးေအ။ ဆားနဲ႔ပဲ စားပါ့မယ္။ ဒါမွမဟုတ္လဲ ဆြမ္းခံစားမွပဲ။
ဆြမ္းခံထားတာကိုေတာ့ ရွယ္ယာ လာမခြဲေၾကး :)
ပံု
အမည္မေဖာ္လိုသူ
ၾဆာေလး
မဓ၀
ကုိမ်ိဳးေရ
ဥာဏ္ေကာင္းခ်င္ရင္ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ စိမ္းစိမ္းေလးရယ္၊ ပန္းေဂၚဖီရယ္၊ ကုိက္လံေၾကာ္ရယ္၊ မုန္လာဥနီရယ္၊ ေရႊပဲသီးေၾကာ္ရယ္ ပံုမွန္စားေပးပါ။ ဗီတာမင္ေအ ၾကြယ္ဝတယ္ဗ်။
ကုိမ်ိဳးၾကိဳက္တဲ့ ဟင္းခ်ိဳေတြ ခ်ဥ္ဟင္းေတြက မစိမ္းေတာ့ဘဲ ေအာင္မဲညုိေရာင္ေပါက္ေအာငဖ ုိေပၚမွာ အၾကာၾကီးထားခ်က္တာဆုိေတာ့ အခ်ဥ္ဓာတ္အတြက္ေတာ့ ေကာင္းပါတယ္၊ က်န္တဲ့ အာဟာရေတြ သိပ္ပါေတာ့ဘူးဗ်။ သူ႔၁မ်ိဳးထဲ မစားဘဲ ႏြားျမက္စားသလုိ စိမ္းစိမ္းျမင္တုိင္းတြယ္ေနရင္ေကာင္းမယ္။
ေကာင္မ ညည္းနဲ႕ ငါ ၀ါသနာ တူတယ္ဟာ
က်ဳပ္လဲ ဟင္းခ်က္ ၀ါသနာပါတယ္.. ႏို႕ေပမယ္ ့ဒို႕ ခ်က္တဲ့ ဟင္းက ေရာသမေမႊပါေအ
ေတြ႕ရာအကုန္လွီးခၽြတ္ အိုးထဲထည့္ေမႊတာ.. အံမယ္ စားေတာ့ေကာင္းသားဟ.. နင့္ကို တစ္ရက္ ခ်က္ေကၽြးဦးမယ္.. နင္ေဘာင္းဘီေလွ်ာက်ခ်ိန္ေတြ ပုဆိုးကို မႏိုင္မနင္းအခ်ိန္ေတြ ၊ ငါဟင္းခ်က္တုန္း အနားမလာနဲ႕ ေတြ႕တာ ေကာက္ပစ္ထည့္ၿပီး ေမႊတာ
သားစိုးေတာင္ ခပ္လွမ္းလွမ္းက ငါဟင္းခ်က္တာ ၾကည့္ေနရင္း သူ႕ စီးရီးတိုင္တယ္ စဥ္းစားမိတာဟဲ့။
ဒီစာ ဖတ္ၿပီးး
ဘာလို႕မွန္း မသိဘူး ...
အိမ္က ေမၾကီးကို
သတိရတယ္ ... း((
ခင္မင္လွ်က္
ေဆာင္းႏွင္းရြက္
ဟင္းခ်က္ေကာင္းမေကာင္းသိရေအာင္ ဓာတ္ပုံတင္ပါဗ်ိဳး :D
မ်က္လံုးထဲကိုေပၚလို႕... တခုခုစိတ္ဆိုးတာေတြးမိလိုက္တာနဲ႕ ေယာင္းမကို ေဆာင့္ခ်လိုက္တာ ေအာက္က ပန္းကန္ၾကီးကကြဲေရာ ဆိုပဲ.. အဲလိုခ်ိန္ဆို ေမာင္မ်ဳိးႏႈတ္ခမ္းၾကီး လန္ေနမွာေနာ္.. ဟဟဟ
ခင္မင္လ်က္
ေန၀ႆန္
ဟုတ္တယ္ ဟုတ္တယ္
ဒီတစ္ခါ စားဖိုမႈးလုပ္ျဖစ္ရင္ ခ်က္ထားတဲ႔ဟင္းေတြ ခ်က္နည္းေတြနဲ႔ တင္ေပးပါ။ ေမာင္မ်ိဳးလက္ရာ မစားရေတာင္ ၾကည္႕ခ်င္ေသးတယ္။ လက္စြမ္းျပပစ္လုိက္စမ္းပါဟယ္။
ေနာက္လဲ တို႕ခ်က္ထားတာ လာဖတ္ျပီးရင္ ေက်းဇူးလို႕ေျပာေနာ္.. း)
ကဲ ခရီးထြက္မွာမို႔ ၁၀ရက္ေလာက္ ေပ်ာက္ေနဦးမယ္.. ႏႈတ္ဆက္ခဲ႕တယ္
တာ႕တာ
ကိုေမာင္ေလး..... အဲ့တာဆိုရင္ေတာ့ ရွယ္ခ်က္ေကြ်းမယ္ လာလည္ေလဗ် ။
ဂ်ီးေတာ္... ဟုတ္ကဲ့ က်ေနာ္ကေတာ့ ဒီေကာ့မန္႔ေလးကို သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က္ုိဖတ္ခိုင္းရတယ္ဗ် ႏွစ္ေယာက္ ကြာျခားခ်က္ေျပာပါတယ္ ဟဟား။
အိိန္ဂ်ယ္....ေအးေပါ့ ဟင္းခ်က္တဲ့သူ သိတယ္ အဲ့တာေလး ။
ကိုညီ... ဟုတ္ကဲ့ မွန္တယ္ဆိုလို႕ေတာ္ပါေသးရဲ့ဗ်ာာာ
ဒီမိုဆူး... စာဖုိးမွဴးက အင္မတန္ အရြဲ႕တိုက္တာဗ် စိတ္ပုတ္ခ်င္လို႕ေတာ့မဟုတ္ ဗီဇ ဆိုေတာ့ ေဖ်ာက္ရခက္သားး။
ၾဆာေလး...အမည္မေဖာ္လည္း သိတယ္ ေနေကာင္းတယ္ဟုတ္ ။ ဆားနဲ႕ေတာ့မစားပါနဲ႕ေလ ၾဆာေလးကို ဆြမ္းဟင္းေကာင္းေကာင္းေလး ကပ္ပါ့မယ္ဖ်ာ့ ။
အမည္မသိ.... ဟုတ္ကဲ့ က်ေနာ္ အဲ့တာေတြ စားျဖစ္တယ္ က်န္တာေတြက ေစ်းၾက္ိးလို႕မစားနုိင္ဘူးေလ အသီးရြက္က် ေစ်းေတာ္တယ္ ။
မိူုးယံ... နင္ခ်က္တဲ့ဟင္း မစားခ်င္ဘူး ရြံတယ္ း)
ေဆာင္းႏွင္း....ေဟ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အေမကိုဂ်ီးမ်ားခဲ့တာပဲျဖစ္ရမယ္ က်ေနာ္တို႕လည္းတူတူပါပဲဗ်ာ ခုမွ သိၾကတာ ။
puff..ဟုတ္ကဲ့ ေနာက္ေတာ့ တင္ေပးမယ္ ဟဟား ဒါမယ့္ ေကာင္းမယ့္ပံုမျမင္ပါဘူးေလ ။
ေန၀သန္..... ငေျပာင္ ငါ့ကိုမ်ားေျပာဆိုလိုက္ရင္ေတာ့လား ေကာင္းကြက္ကိုမရွိေတာ့ဘူး မင္းေတာ့ေနာ္ ။
မေခ်ာ.... အစ္မတို႕ကိုေတာ့ ဘယ္မွီမတုန္းဗ်ာ ပံုၾကည့္တာနဲ႕တင္ ဗို္က္ေတြဆာတာ အခြင့္ရရင္ေတာ့လား အစ္မခ်င္တဲ့ဟင္း စားခ်င္ေသ.။ ေပ်ာ္ရႊင္စရာ ခရီးေလးျဖစ္ပါေစဗ်ာ ။
စြယ္စံု ဖက္စံု .....
ေလးစားပါတယ္ သူငယ္ခ်င္း ... တကယ္ ။
အယ္ကိုး...မင္းနဲ႔ စကားေျပာခ်င္ေသးတာ တစ္ခါမွကိုမေတြ႕ေသး း) စာလာဖတ္တာ ေက်းဇူး သယ္ရင္းေရ ။
အမေလးေလး
ဘာမွ မေျပာရဲေလာက္ေအာင္ပါပဲလား
ေတာ္ပါေသးရဲ႕ ငါ့မွာ အဲလို ဦးေလးမ်ိဳ မရွိလို႕ .. :D
မိုးခါး.....ဒီဦးေလးလည္း ေကာင္းကြက္ေလးေတြ ရွိပါတယ္ဟ း)
Post a Comment